Onbeperkt Luisteren

Onbeperkt Luisteren maakt vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn praktisch voor iedereen mogelijk

Mensen met een lichamelijke beperking ervaren vaak een afstand tot de samenleving en raken daardoor sneller in een isolement. Wij zien heel graag dat mensen met een lichamelijke beperking bij ons aan de slag gaan. Door hun vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn komen ze in contact met anderen, krijgen ze een inhoudelijk interessant programma aangeboden en zetten ze zich in voor hun medemens. Tegelijkertijd zijn wij geholpen om aan het groeiend aantal gespreksverzoeken te voldoen. De behoefte aan een anoniem luisterend oor is namelijk groter dan ooit.

Onbeperkt Luisteren is speciaal voor vrijwilligers die, vanwege met name een lichamelijke beperking, niet naar een locatie kunnen reizen of waarvoor de locatie onvoldoende toegankelijk is. Met Onbeperkt Luisteren, een virtuele locatie, krijgen vrijwilligers de training volledig online, begeleiding op afstand en kunnen zij vanuit huis werken. 

Lees meer over vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn.

Judith web mini

 

"Ik word vaak beoordeeld op mijn rolstoel. Bij de Luisterlijn heb ik daar geen last van, de anonimiteit werkt dus twee kanten op. Op deze manier drempelvrij communiceren, dat is echt nieuw voor mij." 

Lees het hele verhaal van Judith, vrijwilliger bij de Luisterlijn

Joyce web miniEr moet vaak iets rondom mij geregeld worden en dat kan in het contact met anderen bepalend zijn. Maar in de gesprekken die ik voor de Luisterlijn voer, maakt het niet uit wie of wat ik ben. Ik heb een prettige stem en ik kan goed luisteren. Dat is wat telt.

Lees het hele verhaal van Joyce, vrijwilliger bij de Luisterlijn

 

 

Rick Brink, Minister van Gehandicaptenzaken over het project Onbeperkt Luisteren

Mogelijk gemaakt door

Onbeperkt Luisteren werd in de opstartfase mogelijk gemaakt door het KPN Mooiste Contact Fonds en wordt nu structureel mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport.