DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Sarah kreeg nieuwe inzichten

‘’Ik moet mijzelf dwingen om er op uit te gaan, elke dag weer.’’ Aan het woord is Sarah (39). Vorig jaar kreeg ze te horen dat ze aan een chronische ziekte lijdt. Ze werd ziek van alle medicijnen die ze kreeg. Niet lang daarna ging haar vaste relatie uit. Dat was de druppel. Ze trok het niet meer, raakte in een depressie en was niet meer in staat om te werken. In die periode heeft ze wel eens contact met vrijwilligers van de Luisterlijn. Zij moedigen haar aan en geven nieuwe inzichten.

Sabijn overwon haar depressie

Het gaat goed met Sabijn (31). Ze volgt een opleiding, loopt stage en haalt daar veel positieve energie uit. Dat was heel lang anders. Sabijn kampte jarenlang met sombere gevoelens, een eetstoornis en een persoonlijkheidsstoornis. Haar leven bestond uit opnames, intensieve therapieën en medicatie. Ze vertelt haar verhaal aan de Luisterlijn om iedereen een hart onder de riem te steken. ‘Dit kan iedereen overkomen. En minstens zo belangrijk: je kunt er uit komen!’

Verdwaald in een therapiedoolhof

Saskia (42) getrouwd, moeder van twee pubers, en ‘thuismanager’ vindt het angstig om lang van huis te gaan. De oorzaak – een ernstig ongeluk tijdens een vakantie twintig jaar geleden – is duidelijk. Maar de weg naar passende hulp blijkt voor Saskia een doolhof. Gesprekken met de Luisterlijn slepen haar door moeilijke momenten.

Sander, 40 jaar

Sander (40) is verslaafd en heeft vrienden die hem daarin meetrekken. 3 keer in de week krijgt hij begeleiding en medicatie via de huisarts en aanvullend daarop maakt hij soms gebruik van de chat van de Luisterlijn. Dat geeft hem in bepaalde mate rust en vertrouwen.