DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Onze impact in 2023: resultaten en hoogtepunten

Met trots presenteren we ons maatschappelijk jaarverslag 2023. Hierin lees je alles over onze behaalde resultaten van het afgelopen jaar. Ook staan we stil bij bijzondere hoogtepunten en indrukwekkende momenten.

 Verborgen eenzaamheid: het grote misverstand

Een tiener met hechte vriendschappen, iemand die alles voor elkaar lijkt te hebben of een sociale vlinder met psychische klachten. Het zijn vaak mensen bij wie je het niet direct verwacht, die hun hart luchten bij de Luisterlijn.

Hoewel mensen met weinig sociale contacten zich verhoudingsgewijs vaak eenzaam voelen, is het een groot misverstand om te denken dat mensen met een groot sociaal netwerk zich niet eenzaam voelen. Zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Ook Christien (vrijwilliger) en Wouter (trainer), beide werkzaam op de Luisterlijnlocatie in Leiden, valt dit op. Hoe definiëren zij eenzaamheid, en welke type mensen krijgen zij aan de lijn?

Openhartige vlog van vrijwilliger Sanne

Wist je dat de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) jaarlijks de Nationale Vrijwilligersprijzen uitreikt? Ook dit jaar hebben we een inspirerende vlog ingestuurd! In onze vlog vertelt vrijwilligster Sanne wat vrijwilligerswerk voor haar zo mooi maakt. Sanne deelt openhartig hoe vrijwilligerswerk haar het gevoel geeft weer volledig deel uit te maken van de maatschappij.

Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra bezoekt Luisterlijn in Lelystad

Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra heeft afgelopen woensdag een bezoek gebracht aan de Luisterlijn in Lelystad, een organisatie die zich inzet voor het bieden van een luisterend oor aan iedereen die daar behoefte aan heeft. De wethouder, verantwoordelijk voor diverse portefeuilles waaronder Werk en Inkomen, Armoede en Schulddienstverlening en Jeugd(zorg), toonde grote belangstelling voor het werk van de Luisterlijn en haar vrijwilligers.

Schrikkeldag...

Vandaag is het schrikkeldag. Een bijzondere dag, die slechts eens in de vier jaar voorkomt en ons een extra 24 uur geeft. Daardoor zijn we dit jaar 366 dagen bereikbaar. Dankzij de inzet van onze vrijwilligers zijn we ook op deze extra dag bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor.

Heb je iets op je hart dat je wilt delen? Of wil je gewoon even praten? Onze luisteraars zitten ook vandaag klaar om naar je te luisteren. Soms kunnen een paar woorden het verschil maken.🌟📞Bereik de Luisterlijn telefonisch op 088 0767 000, via de chat en e-mail op deluisterlijn.nl.

Featured

Verhaal van vrijwilliger Liesbeth Quaadgras

‘Niet iedereen kan dit werk doen’ 

Al 36 jaar probeert Liesbeth Quaadgras (85) een glimlach op het gezicht van de bellers te tonen. En daar slaagt ze vaak in. De vrijwilliger ontving voor onder meer haar inzet bij De Luisterlijn zelfs de titel Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De Hoensbroekse vertelt wat zij meemaakt tijdens en leert van haar diensten.