DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Nieuws

Onze impact in 2023: resultaten en hoogtepunten

Met trots presenteren we ons maatschappelijk jaarverslag 2023. Hierin lees je alles over onze behaalde resultaten van het afgelopen jaar. Ook staan we stil bij bijzondere hoogtepunten en indrukwekkende momenten.

 Verborgen eenzaamheid: het grote misverstand

Een tiener met hechte vriendschappen, iemand die alles voor elkaar lijkt te hebben of een sociale vlinder met psychische klachten. Het zijn vaak mensen bij wie je het niet direct verwacht, die hun hart luchten bij de Luisterlijn.

Hoewel mensen met weinig sociale contacten zich verhoudingsgewijs vaak eenzaam voelen, is het een groot misverstand om te denken dat mensen met een groot sociaal netwerk zich niet eenzaam voelen. Zo blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. Ook Christien (vrijwilliger) en Wouter (trainer), beide werkzaam op de Luisterlijnlocatie in Leiden, valt dit op. Hoe definiëren zij eenzaamheid, en welke type mensen krijgen zij aan de lijn?

Openhartige vlog van vrijwilliger Sanne

Wist je dat de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) jaarlijks de Nationale Vrijwilligersprijzen uitreikt? Ook dit jaar hebben we een inspirerende vlog ingestuurd! In onze vlog vertelt vrijwilligster Sanne wat vrijwilligerswerk voor haar zo mooi maakt. Sanne deelt openhartig hoe vrijwilligerswerk haar het gevoel geeft weer volledig deel uit te maken van de maatschappij.

Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra bezoekt Luisterlijn in Lelystad

Wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra heeft afgelopen woensdag een bezoek gebracht aan de Luisterlijn in Lelystad, een organisatie die zich inzet voor het bieden van een luisterend oor aan iedereen die daar behoefte aan heeft. De wethouder, verantwoordelijk voor diverse portefeuilles waaronder Werk en Inkomen, Armoede en Schulddienstverlening en Jeugd(zorg), toonde grote belangstelling voor het werk van de Luisterlijn en haar vrijwilligers.