DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Ontdek je vrijwilligerskracht!

In Nederland zetten jaarlijks al miljoenen mensen zich vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. Dat is en lijkt heel veel, maar de helft van alle Nederlanders boven de 15 doet dit nog niet. Ontdek ook jouw vrijwilligerskracht! 

Naast de bestaande behoefte aan vrijwilligers voor maatschappelijke activiteiten zoals voor besturen, natuuronderhoud, plezier, aandacht, schoonheid, veiligheid, dagbesteding en opvang, draagt vrijwilligerswerk bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals toenemende armoede, eenzaamheid en behoefte aan zorg.

Maar het is ook goed om te weten dat mensen die vrijwilligerswerk doen gelukkiger zijn dan mensen die dat niet doen. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. Maar liefst 91% van de vrijwilligers voelt zich gelukkig. Het geeft veel voldoening om iets voor een ander te betekenen. Wat minstens zo belangrijk is, is dat je door het vrijwilligerswerk veel kunt leren.

Kortom: het verrijkt je als mens. Je doet er toe, bent van betekenis, draagt een steentje bij, maakt een verschil, ontmoet andere mensen en leert nieuwe dingen. Een win-winsituatie dus!

Ontdek ook jouw vrijwilligerskracht! Ben jij een luisteraar, een regelaar, een vooruitkijker, een gangmaker, een verbinder, een steunpilaar, een doener of een beslisser ?

Check hier jouw vrijwilligerskracht en ontdek hoeveel leuke en verschillende vrijwilligersvacatures er zijn.