DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Reacties

De gesprekken met onze vrijwilligers zijn voor veel mensen van (grote) betekenis. Lees hieronder enkele reacties.

'Mijn chat met de luisterlijn heeft me moed en rust gegeven'

Ik voelde me begrepen en er werd geen oordeel gegeven over wat ik vertelde. Ik hoop dat degene met wie ik sprak naar bed gaat en zich realiseert hoeveel bijdrage hij heeft gehad in het goed laten voelen van een ander, in ieder geval bij mij maar ik denk met zoveel meer mensen.

'Ik heb er écht wat aan gehad'

Het voelde als een obstakel om te bellen, raar. Toch maar gedaan. Ik heb op dit moment niemand om mijn verhaal tegen te vertellen en ik was bang denk ik voor een automatisch gesprek waar lijstjes worden nagegaan of 'automatische' reacties.Het waren aannames. Het gesprek voelde 'echt', goed, vertrouwd en ik heb er écht wat aan gehad. We kwamen op een punt waar ik het inzicht kreeg hoe ik anders naar mijn leven kon kijken, zodat ik er positiever in kan staan en dit lukte mij niet voordat ik de beslissing nam om te bellen.Dus dank jullie, ontzettend voor dit mooie initiatief. Het geeft merk ik ook rust om te weten dat als ik even overloop, ik kan bellen. Je kan ergens terecht en dat gevoel heb ik al lang niet meer gehad.

'Deze oorlog heeft ook verzetsstrijders'

In tijden van oorlog gaan soldaten naar het front om te vechten. Nu zijn het de ziekenhuizen en de zorg die momenteel voor ons strijden. Elke oorlog heeft ook zijn verzetstrijders, die de mensen steunen en helpen Deze oorlog (corona pandemie) heeft ook verzetstrijders. De luisterlijn ... ze steunen je,luisteren,geven soms advies maar bovenal...ze zijn er voor de mensen in nood!

'Ik kon mijn verhaal kwijt'

Ruim een uur gebeld met een hele lieve medewerker. Ik kon mijn verhaal kwijt. Zelf als professional maak je heftige dingen mee en ik vond het heel fijn om dit even blanco te kunnen delen. Bedankt .. ik ben een stuk rustiger. Fijn dat er iemand kon luisteren.

'Mensen die haar serieus namen'

Lieve mensen,Ik wil jullie bedanken voor het mooie werk dat jullie doen! Ik ben lang intensief betrokken geweest bij een vriendin waarvoor het leven echt lijden was. Ze voelde zich enorm eenzaam en ze heeft helaas korte tijd geleden een einde aan haar leven gemaakt. Ondanks dat het leven voor haar te zwaar was vertelde ze vaak over de ontzettend lieve mensen van de luisterlijn. Ze kon er vaak weer even tegenaan wanneer ze contact had met mensen die haar serieus namen. Ze genoot van de gesprekken met jullie en ze heeft vanuit haar wanhoop vaak met jullie gebeld, wat haar dan weer even lucht gaf. Zo mooi dat jullie aandacht hebben voor eenzame mensen en dat jullie je daar vrijwillig voor inzetten. Heel mooi!
Ik wens jullie allemaal heel veel zegen en wijsheid toe in het o zo belangrijke werk dat jullie doen!

'Mensen die je het gevoel geven dat je ertoe doet'

Ik wil bij deze mijn complimenten geven voor wat jullie doen en hebben gedaan. Voor mij zijn jullie op dit moment een grote steun, om weer even verder te kunnen. Ik wist niet dat er nog mensen waren die je het gevoel geven, dat je ertoe doet. Jullie zijn een vangnet tussen nu en die lange wachttijden van hulpverlening.
Heel erg bedankt!!!

'Nieuwe inzichten die ik nodig had'

Na een vervelende situatie thuis heb ik me dagen slecht gevoeld. Door een telefoontje met de luisterlijn heb ik nieuwe inzichten gekregen die ik nodig had, om het op te lossen. Ik heb de situatie sindsdien ook een plekje kunnen geven en voel me emotioneel minder belast. De vrouw van de luisterlijn zal ik voor altijd dankbaar zijn. Zij was de enige die mij perspectief kon geven.

'Eén iemand die precies weet waar ik het over heb'

Vanmorgen in alle vroegte naar zee gereden. De voeten in het water, de wind in het haar. De zee die Nederland met Amerika verbindt. In het zand zijn naam geschreven.... nee... dat was niet voldoende. Schelpen gezocht, nog meer, en uiteindelijk een mandala van schelpen gemaakt, woorden erin verwerkt, passend bij onze vriendschap. Toen het af was ernaast gezeten, wachtend tot het water alles meenam. Een aantal brieven gelezen, van de laatste brief een bootje gevouwen en meegegeven aan de zee. En toen was het goed voor mij. Het was mijn afscheid. De rest van de dag genoten van de zee, de zon en een goed boek. Er is nu één iemand van de Luisterlijn die precies weet waar ik het over heb. Dank je voor ons gesprek, voor je medeleven, het meedenken, het vragen wat ík nodig heb.... Je hebt me hiermee in beweging gezet, en hierdoor is deze dag ontstaan. Precies wat ik nodig had. DANK