Ministerie van VWS neemt initiatieven tegen eenzaamheid in ontvangst

Nieuws

Vorige maand besteedde Omroep Max aandacht aan het thema eenzaamheid met een groots opgezette liveshow. Deze week zijn de (circa 100) initiatieven tegen eenzaamheid overhandigd aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS). Wimke Schuurmans, Programmamanager Eén tegen Eenzaamheid, en Fred Beekers, Kwartiermaker bij Nationale Coalitie Een tegen Eenzaamheid, namen deze in ontvangst.

"Doel is doorbreken en duurzaam aanpakken"

"Het is mooi om te zien dat zoveel mensen iets doen of willen doen tegen eenzaamheid. Met deze initiatieven en ideeën kunnen we anderen inspireren en aanmoedigen om eenzaamheid tegen te gaan: nationaal, regionaal en lokaal. Met uiteindelijk als doel het doorbreken en duurzaam aanpakken van eenzaamheid", zegt programmamanager Wimke Schuurmans. "Ook minister Hugo de Jonge is nieuwsgierig naar alle goede ideeën." 

Bijna 5.000 oproepen

De initiatieven zijn verzameld tijdens de live-uitzending Een tegen Eenzaamheid van Omroep Max. Tijdens het programma stond een belpanel eenzame mensen ter woord en noteerden zij initiatieven tegen eenzaamheid. Het belpanel, grotendeels bemand door professionals van de Luisterlijn en enkele prominenten uit het bedrijfsleven: ontving bijna 5.000 oproepen, voerden bijna 300 gesprekken en noteerden circa 100 initiatieven. Oproepen die niet werden beantwoord, werden doorverwezen naar de Luisterlijn.

IMG 4621 003