DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Richard Coonen benoemd tot nieuwe directeur-bestuurder bij de Luisterlijn

Richard Coonen (54) wordt per 1 mei de nieuwe directeur-bestuurder van de Luisterlijn. Hij neemt hiermee het stokje over van Ingrid Bergstein die de functie de afgelopen maanden waarnam op interimbasis.

Richard Coonen (c) Elizabeth WattimenaRichard Coonen heeft een rijke en gevarieerde loopbaan. Zo was hij als lid van de Raad van Toezicht en later vanuit het bestuur ruim zes jaar actief binnen stichting Fairwork die met een team van professionals en vrijwilligers opkomt tegen arbeidsuitbuiting en moderne slavernij. Daarnaast stond hij als directeur zeven jaar aan het roer van een organisatie gespecialiseerd in opleiding en training.

Richard studeerde HR Sciences aan de Tilburg University (drs.) en is gecertificeerd trainer en coach (Trainers Academie) en executive team coach (VU Amsterdam). De afgelopen 8 jaar werkte Richard als manager bij pensioenuitvoeringsorganisatie APG. Daar heeft hij zich onder andere gericht op financiële fitheid en zelfredzaamheid van kwetsbare doelgroepen in Nederland.

Richard kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan: “Ik vind het fantastisch om me in te zetten voor een organisatie die al 65 jaar zoveel mensen 24/7 helpt aan een luisterend oor.”

De Raad van Toezicht is blij met de benoeming. Hans Burgstra, voorzitter: “Voor de continuïteit en borging van de missie van de Luisterlijn hebben we gericht gezocht naar een persoon die naast de nodige ervaring als directeur en bestuurder, met name ook de Luisterlijn verder op de kaart kan zetten in Nederland. We zijn continu op zoek naar vrijwilligers, en ook betrekken we graag het bedrijfsleven en partners bij onze missie. Met Richard halen we de persoon in huis die kan zorgen voor interne verbinding, verdere naamsbekendheid en groei.” 

Over de Luisterlijn

De Luisterlijn biedt al 65 jaar een luisterend oor aan alle inwoners van Nederland. Met de voortdurende uitdagingen van het moderne leven en de impact van recente gebeurtenissen, is de behoefte aan empathisch luisteren en begrip groter dan ooit tevoren. De organisatie streeft ernaar om diensten te verbeteren om aan deze groeiende behoefte te voldoen. De Luisterlijn is 24/7 bereikbaar via 088 0767 000. Chatten of mailen is mogelijk via deluisterlijn.nl.