DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Luisteren naar woonwensen

Woonz.nl werkt net als de Luisterlijn binnen de Nationale coalitie tegen Eenzaamheid samen om eenzaamheid onder ouderen in Nederland te verminderen. Ook bij hen is luisteren een belangrijk thema: luisteren naar woonwensen welteverstaan. Maar hoe doe je dat?

Door: Dominique van Woonz.nl

Naarmate we ouder worden, veranderen onze woonwensen. Dat is logisch, want in iedere levensfase kunnen onze wensen en behoeften veranderen. Daarom is het ook goed om te luisteren naar de behoeftes van uzelf en u naasten. Wat is uw woonwens?

Contact met anderen

Een tijd geleden sprak ik Alex (74)* die intensief voor zijn zieke vrouw zorgt en daarnaast organiseert hij ook veel activiteiten voor bewoners in het gebouw waar hij woont. Hij vertelde dat het belangrijk is om gezelligheid om je heen te hebben en om contact te blijven houden, zodat je je niet eenzaam voelt. En daarnaast is het gewoon belangrijk om in beweging te blijven. Hij inspireerde mij enorm: ik stond dezelfde avond weer in een groepsles in de sportschool. Maar wat ik vooral besefte, was zijn boodschap. Kijk en luister naar jezelf: wat maakt jou gelukkig? Als dat contact is met anderen, zoek het dan op!

Veiligheid en gezelligheid

Mevrouw De Vries (83)* vertelde mij over haar keuze om te verhuizen. Nadat haar man kwam te overlijden, merkte ze hoe groot het huis was: twee lege slaapkamers, traplopen werd met de dag moeilijker en het huishouden werd te veel. Ze was op zoek naar veiligheid en gezelligheid. Dat was de reden om te verhuizen naar een gelijkvloers appartement met zorg in een seniorencomplex die ze vond via Woonz.nl. Het gevoel van veiligheid keerde terug en ze kwam weer in contact met anderen. De beste keuze die ze ooit had kunnen maken voor zichzelf!

Hoe wilt u later wonen?

Heeft u weleens nagedacht over de laatste stap in uw wooncarrière? Bent u het type persoon die graag leeftijdsgenoten om zich heen heeft om leuke dingen mee te doen? Of juist iemand die af en toe meedoet aan een workshop in het buurthuis en het heerlijk vindt om thuis mensen uit te nodigen? Iedereen is anders en heeft eigen woonwensen. Luister goed naar uzelf: het is immers nooit te vroeg om na te denken over later.

Over Woonz.nl

Woonz.nl is een onafhankelijk internetplatform waar senioren kunnen ontdekken welke mogelijkheden er zijn om fijn te blijven wonen tot op hoge leeftijd. Op het platform vindt u een uitgebreid aanbod aan seniorenwoningen met en zonder zorg en een breed scala aan diensten en producten die u thuis ondersteunen. Wellicht bent u op zoek naar een woonomgeving waar alle voorzieningen binnen handbereik zijn? Of juist naar een organisatie die u helpt in het huishouden? Luister naar uw woonwensen en ontdek wat bij u past via Woonz.nl.

*De namen van de personen zijn veranderd in verband met privacy.