Saskia zamelt geld in voor de Luisterlijn

Sinds dit jaar is Saskia de Graaf vrijwilliger bij de Luisterlijn. Samen met haar zoon Sebastiaan gaat ze een deel van de pelgrimstocht Santiago de Compostela lopen, van Porto in Portugal naar Santiago de Compostela. De reden voor deze 272 km lange wandeling ligt dieper dan gewoon maar een wandeling maken...

"Onze goede doelen sluiten daarop aan en op mijn blog www.dewegnaarSantiago.com vertel ik meer over de bijzondere band die ik met mijn zoon heb. Wij zijn een Gofundme campagne gestart om onze reiskosten te dekken en twee goede doelen te steunen. Mijn goede doel is de Luisterlijn..."

Een menselijk gesprek is belangrijk

"Hoewel het al sinds 1958 bestaat, had ik er nog niet eerder over gehoord. Door een folder die onlangs in de bus viel, heb ik mij via internet verdiept in wat de Luisterlijn doet. Je kunt volledig anoniem bellen, chatten of mailen. Het gaat erom dat degene die belt zich gehoord en begrepen voelt. Bij pijn, rouw of verdriet is een menselijk gesprek heel belangrijk."

Ik wou dat ik toen had geweten dat de Luisterlijn bestond

In mijn blog schrijf ik over de zware tijd na mijn scheiding. Ik had mijn moeder die mij een luisterend oor bood. Als je dat niet hebt, kun je je erg eenzaam voelen en dan biedt een organisatie zoals de Luisterlijn een uitlaatklep. Het is zo fijn als je even met iemand kan praten vooral ’s nachts als je maar blijft malen kun je bellen. Dat wilde ik mijn moeder niet aandoen. Ik wou dat ik toen geweten had dat de Luisterlijn bestond...."

Gelukkiger wordt de Luisterlijn steeds bekender

"Gelukkig wordt de Luisterlijn bekender. Zo was er het afgelopen jaar bij omroep MAX een avond aan eenzaamheid gewijd waar de Luisterlijn deel aan nam. Inmiddels weten zo’n 500.000 mensen de Luisterlijn jaarlijks te vinden."

Nu zelf vrijwilliger

"Na een gedegen training ben ik nu zelf vrijwilliger. Samen met ruim 1.500 collega-vrijwilligers bieden we een luisterend oor aan iedereen die dit nodig heeft. Dit doen wij bij toerbeurt, 24 uur per dag 7 dagen per week. De gesprekken zijn zo divers als er mensen zijn. Het is ontzettend leuk om te doen en het geeft mij veel voldoening."

Meer lezen en/of haar (en de Luisterlijn) steunen? Kijk op haar blog of Gofundme pagina

We zijn ontzettend blij dat Saskia ons werk wilt steunen. Naast de subsidie van het ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport, ontvangen we donaties van particulieren, bedrijven en kerken. Hiermee kunnen we de kwaliteit van ons werk garanderen en de opleiding van vrijwilligers verstevigen. Bovendien kunnen wij met uw donatie meer vrijwilligers werven en behouden, zodat we meer oproepen kunnen beantwoorden. Ook de Luisterlijn steunen? Kijk hier.