Trainster Maria: Ik ben net als jij

Blog

Maria Leeflang, trainster bij de Luisterlijn

Net zoals jij heb ik een lijf, kan ik zitten, kan ik denken, kan ik schrijven, maak ik me zorgen, kan ik de zon voelen, kan ik het koud hebben, kan ik een aardbei proeven, het gras ruiken. Net zoals jij heb ik dromen gehad, heb ik plannen gemaakt, hang ik de was op, poets ik mijn tanden, huil ik, sta ik op met grote moeite, schreeuw ik soms tegen de kinderen.

Net zoals jij heb ik soms spijt, word ik oud, heb ik de bus gemist, zijn liefdes voorbij gegaan. Net zoals jij ben ik soms bang, ben ik soms wanhopig, heb ik verloren. Net zoals jij zie ik hoe ik mijn goede voornemens niet uitvoer, net zoals jij geef ik mezelf op m’n kop. Net zoals jij verlang ik naar vrede, zou ik niet zoveel willen moeten, zou ik meer willen kunnen, zou ik antwoorden willen hebben. Net zoals jij verlang ik naar contact en lukt het me soms niet dat aan te gaan.  Net zoals jij denk ik mezelf vaak anders dan jij, denk ik dat de wereld mij vreemd vind, hoop ik dat iemand me hoort. Net zoals jij zoek ik naar geluk, kan ik het vaak niet vinden.

Als werker bij de Luisterlijn ben ik niet een ander mens, ik ben net zoals jij. En dus gaan we luisterend op zoek naar wie jij bent om te zien dat jij niet zo anders bent dan ik…. en toch ….. zo helemaal anders dan ik. Zo mooi anders dan ik…

Gedicht plint