DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

De Luisterlijn verwelkomt nieuwe leden raad van toezicht

De samenstelling van de raad van toezicht van de Luisterlijn is gewijzigd. Lita Berkhout is per woensdag 23 september benoemd als voorzitter van de raad van toezicht. Leonore Tuijt is benoemd als nieuw lid. De Luisterlijn zocht nieuwe leden vanwege het verstrijken van de benoemingstermijn van twee leden.

Lita Berkhout was 28 jaar lang bestuursvoorzitter bij ActiVite, een zorgorganisatie voor thuiszorg, verpleeghuiszorg en Wmo-ondersteuning. Op het hoogtepunt van haar tijdperk bij zorginstelling ActiVite gaf Lita Berkhout leiding aan 2800 medewerkers en duizend vrijwilligers. Leonore Tuijt is sinds 2018 directeur van de Erasmus MC Foundation. Deze foundation zamelt geld in om wetenschappelijk onderzoek binnen het Erasmus MC mogelijk te maken.

Leo Noordegraaf, directeur-bestuurder van de Luisterlijn, is blij met de nieuwe leden: “Lita heeft haar sporen ruimschoots verdiend binnen het zorglandschap. Met haar jarenlange inzet voor met name kwetsbare ouderen, haar kennis en haar netwerk zal zij de raad van toezicht aanvullen en versterken. Leonore zal bijdragen aan de ontwikkeling van een toekomstbestendige organisatie met haar ervaring op het gebied van fondsenwerving.”

Vanwege het verstrijken van de benoemingstermijn is er afscheid genomen van voorzitter Elly Koning en vicevoorzitter Dick de Bruijn. Tuijt en Berkhout vormen samen met Johan Linssen, Wanneke Sabatino en Hans Burgstra de raad van toezicht van de Luisterlijn.