DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Otto Dekkers neemt afscheid als voorzitter van de Landelijke Vrijwilligersraad

Op vrijdag 3 december nam Otto Dekkers na 6 jaar afscheid als voorzitter van de Landelijke Vrijwilligersraad van de Luisterlijn. Hij blijft wel 'gewoon' actief als vrijwilliger bij de Luisterlijn. Folker Vink volgt Otto op als voorzitter.

Directeur-bestuurder Leo Noordegraaf: “Otto heeft ontzettend veel betekend voor de organisatie en de ca. 1.500 vrijwilligers. In de afgelopen 6 jaar is niet alleen de Luisterlijn gegroeid, maar ook de behoefte aan een luisterend oor. Zijn bevlogenheid, betrokkenheid en professionaliteit, kwam niet alleen de organisatie ten goede, maar zorgde ook voor (nog meer) verbinding. We zijn Otto zeer erkentelijk voor zijn loyaliteit en tomeloze inzet voor al onze vrijwilligers en organisatie. En dat allemaal naast zijn uren waarin hij een luisterend oor bood aan mensen die dat nodig hadden. Dankjewel voor alles.”

“Belangrijk om de verbinding te zoeken”

Otto voelde (en voelt zich nog steeds) erg betrokken bij de organisatie: “Het werk van de Luisterlijn past bij mij. Ik vind het fijn om iets voor anderen te kunnen betekenen. Als voorzitter heb ik het altijd erg belangrijk gevonden om de verbinding te zoeken. Zo kunnen we er als vrijwilligers, samen met de beroepskrachten, aan meewerken om van de Luisterlijn een nog mooiere en sterkere organisatie te maken. Ook daarbij geldt dat we moeten blijven luisteren naar elkaars behoeften.”

Landelijke Vrijwilligersraad
De Landelijke Vrijwilligersraad heeft als doel om tot betere en breed gedragen besluiten te komen. Typerend voor de Luisterlijn is dat de vrijwilligers de organisatie dragen: zij zijn het die de gesprekken met bellers, chatters en e-mailers voeren. Daarom is het zo belangrijk dat vrijwilligers kunnen en willen meepraten en op die manier invloed kunnen hebben op de organisatie en de werkzaamheden die zij verrichten.