DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Vrijwilliger Snek: "De Luisterlijn is meer dan een plek om anderen te ondersteunen; het is een kans om te groeien"

Snek, vrijwilliger bij de Luisterlijn

Mijn reis van persoonlijke groei door vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn heeft een diepgaand inzicht geboden in mijn eigen ontwikkeling en in de menselijke natuur. Belangrijk in deze ervaring is de kunst van oordeelloos luisteren, een vaardigheid die ik, door mijn verleden, als geen ander beheers. Dit vermogen, vroeger een onbewust copingmechanisme om mezelf veilig te stellen, is door therapie een bewust proces geworden. Nu zet ik deze kracht in bij de Luisterlijn.


In de gesprekken die ik voer, streef ik ernaar een omgeving te creëren waarin alle bellers zich volledig gehoord en begrepen voelen, zonder enig oordeel. Dit heeft niet alleen een positieve impact op de bellers, maar verrijkt ook mijn eigen leven met waardevolle lessen over empathie, geduld, en de kracht van eenvoudigweg aanwezig zijn voor een ander, vooral voelbaar in de momenten van verstilling, wanneer de beller pauzeert en in afwachting is van mijn respons.

De Luisterlijn is meer dan een plek om anderen te ondersteunen; het is een kans om te groeien, om onze eigen dieptes te verkennen, en om te leren hoe onze unieke ervaringen ons kunnen helpen in het helpen van anderen. Deze reis heeft mijn perspectief op hulpverlening en persoonlijke groei getransformeerd, en heeft me getoond hoe we, door volledig aanwezig te zijn voor een ander, onszelf op nieuwe en onverwachte manieren kunnen ontdekken. Ik ben dankbaar voor de mogelijkheid om deel uit te maken van de Luisterlijn en voor de persoonlijke groei die het mij heeft gebracht. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaringen te delen in toekomstige blogs, hopelijk anderen inspirerend die overwegen om ook deze waardevolle reis te beginnen.

Aan iedereen die geïnteresseerd is in zelfontwikkeling en het maken van een positieve impact: ik moedig je aan om de stap te zetten en vrijwilliger te worden bij de Luisterlijn. Het biedt niet alleen de kans om een luisterend oor te zijn voor anderen, maar ook om persoonlijke inzichten te verkrijgen die moeilijk op een andere manier te bereiken zijn. De Luisterlijn biedt iets unieks, voor de bellers 24/7 een anoniem oordeelloos oor. Maar ook iets voor de vrijwilligers, een kijkje in de ziel van de maatschappij. En uiteindelijk ook een diepere kijk in die van jezelf.

Jouw reis bij de Luisterlijn kan beginnen met een enkel gesprek, maar de impact op jezelf en anderen kan onmetelijk zijn.

Laten we samen groeien en ontdekken.