Speciaal luisterevent voor mensen met een lichamelijke beperking

Nieuws

Op maandag 18 november organiseren we samen met Nationale Vereniging de Zonnebloem een uniek luisterevent voor mensen met een lichamelijke beperking. Het doel van dit event is om deze mensen uit te nodigen vrijwilliger te worden bij de Luisterlijn. Op die manier kunnen zij meedoen en een ander helpen met een luisterend oor. En hun met hun levenservaring en geef-nooit-op-mentaliteit zijn zij zeer geschikt om als vrijwilliger aan de slag te gaan

Extra vrijwilligers zijn hard nodig bij de Luisterlijn. Het aantal mensen dat een luisterend oor zoekt voor hun zorgen, verdriet en eenzaamheid stijgt. 

Minister aanwezig op luisterevent

De minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink is maandag 18 november aanwezig bij het luisterevent. Tijdens het event maken mensen met een beperking kennis met de kunst van het luisteren. Er zijn verschillende optredens en presentaties waarbij ze meer te weten komen over het werk van de Luisterlijn. Het programma wordt gepresenteerd door niemand minder dan Hans Kazan en Angela Groothuizen.

 

Over ‘Onbeperkt Luisteren’

Mensen met een lichamelijke beperking ervaren vaker een afstand tot de samenleving en kunnen daardoor sneller in een isolement raken. Wij bieden hen heel graag de kans om bij ons aan de slag gaan. Dankzij het KPN Mooiste Contact Fonds bieden we een oplossing voor praktische bezwaren en maatwerk leveren, zodat men alle trainingen, intervisie en het vrijwilligerswerk gewoon thuis kan doen.

Lees hier de persoonlijke verhalen van onze vrijwilligers.