Ruim 8000 cursisten doen Spoedcursus Luisteren

Nieuws

Trots en blij kijkt Sensoor de landelijke luisterlijn terug op twee fantastische actieweken: Nederland Geef Gehoor! Vanaf de aftrap op 1 juni toen 600 Sensoor-vrijwilligers de luistertest deden, stonden we overal in Nederland, in de pers, op TV én op sociale media op de voorgrond met onze boodschap: luister écht, luister vaker, luister beter. De Glazen Luisterhuizen in Venlo en Den Haag hadden veel aanloop. Maar daar niet alleen. Van Den Bosch tot Zwolle, van Apeldoorn tot Middelburg en van Tilburg tot Zaandam; overal riepen onze vrijwilligers Nederland op om eens écht aandacht te geven.

Ambassadeurs
Singersongwriter Josephine Zwaan, kapper Hans de Bruin, minister Hugo de Jonge, directeur Albert Heijn Cees van Vliet, onderzoekster Corine Jansen, acteur Mandela Wee Wee en, ervaringsdeskundige depressie, Anna Djoke riepen als ambassadeurs van de campagne in videoboodschappen op om écht gehoor te geven.
We hebben daar een mooie compilatie van gemaakt:

Spoedcursus Luisteren
Maar liefst 8.000 mensen deden de spoedcursus luisteren op www.nederlandgeefgehoor.nl; een veelvoud van het aantal deelnemers waar we op gehoopt hadden. Eén daarvan was minister Hugo de Jonge die speciaal naar het Glazen Luisterhuis in Den Haag kwam. Uit de test bleek dat hij een echte ‘Meelever’ is, net als 40% van de mensen die de test deden: betrokken en meelevend, maar soms iets te snel met advies.

Echte aandacht
Met de actie luidt Sensoor de noodklok: steeds meer mensen kunnen hun verhaal niet meer kwijt in hun eigen omgeving en zoeken hun toevlucht bij onze vrijwilligers. Maar er gaat natuurlijk niets boven een luisterend oor van een familielid, een vriend of een buurvrouw. Daarom roept Sensoor heel Nederland op om beter en vaker naar elkaar te luisteren en daarmee eenzaamheid, verdriet en pijn te verzachten.

We gaan dóór met luisteren, dag en nacht.
De campagne is na 18 juni afgelopen, maar www.nederlandgeefgehoor.nl blijft online. Dus iedereen die zijn luistervaardigheden wil testen of opfrissen, of benieuwd is naar luistertips, kan dat de komende tijd nog doen. En Sensoor? Onze vrijwilligers gaan natuurlijk gewoon door met échte aandacht geven, dag en nacht, via telefoon (0900-0767), chat en e-mail.

RTV Zaanstreek deed verslag van een actie in Zaandam: