DAG EN NACHT EEN LUISTEREND OOR

DAG EN NACHT

EEN LUISTEREND OOR

Proactieve Trainer/begeleider Alkmaar

Kom jij ons team versterken?

Bij de Luisterlijn stap je binnen in een maatschappelijke organisatie die volop in ontwikkeling is. Per jaar voeren onze circa 1.500 vrijwilligers ruim 350.000 gesprekken per telefoon, chat en mail met mensen die het even niet zien zitten, eenzaam zijn, met psychische problemen kampen of gewoon verlegen zitten om een luisterend oor. Dat doen zij 24 uur per dag 365 dagen per jaar, thuis of op één van de 27 locaties in Nederland, waarbij zij ondersteund worden door ruim 80 beroepskrachten.

De organisatie streeft er naar de best mogelijke kwaliteit te leveren, waardoor de focus ligt op verbeteren, verhogen van onze kwaliteit en het faciliteren van onze medewerkers, met in het bijzonder de vrijwilligers. Daarnaast zijn wij gericht op (nieuwe) ontwikkelingen om onze (lerende) organisatie en de inzet van onze vrijwilligers ook naar de toekomst toe kwalitatief te kunnen ondersteunen.

Wij zijn voor onze locatie Alkmaar op zoek naar een

Proactieve Trainer/begeleider

Tijdelijke ziektevervanging (z.s.m.) van 24 uur per week.

Wat ga je doen?

De trainer/begeleider is verantwoordelijk voor de uitvoering van het primaire proces op locatie. Jij houdt je bezig met o.a. werving, selectie, training en begeleiding van vrijwilligers. Samen met jouw collega-trainer/begeleider en de administratieve kracht ben jij verantwoordelijk voor de locatie.

Jij draagt zorg voor de realisatie van de werkzaamheden van de vrijwilligers, om daarmee een kwalitatieve en kwantitatieve bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de organisatie. Daarnaast lever je een bijdrage aan (de ontwikkeling en implementatie van) het beleid van de Luisterlijn.

Wat vragen wij?

  • Een relevant hbo werk -en denk niveau en werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Ervaring en affiniteit met het begeleiden van vrijwilligers in het Sociaal Domein.
  • Een sterk ontwikkeld persoonlijk leiderschap.
  • Ruime ervaring op het gebied van didactische vaardigheden en groepsdynamica.
  • Ervaring met individuele begeleiding en begeleiding van groepen.
  • Affiniteit met het onderhouden van contacten met (potentiële) samenwerkingspartners en het verzorgen van PR-activiteiten.
  • Plan- en organisatievermogen voor het coördineren en oppakken van werkzaamheden.
  • Flexibiliteit met betrekking tot werkdagen en werktijden en bereidheid tot reizen en werken in de avond in verband met het begeleiden van groepsbijeenkomsten.
  • Goede communicatievaardigheden, stressbestendig, zelfstandig, flexibel en in teamverband kunnen werken.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende baan in een enthousiast team, waar jij samen met jouw collega’s op locatie de vrijwilligers optimaal faciliteert. Salariëring in schaal 8 van de cao Sociaal Werk. Bruto salaris bij een fulltime aanstelling (36 uur) min. € 3.215 - max. € 4.496,-

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Yvon Schmitz, trainer/begeleider,
via: 06 - 13085089 of met Ellen Buijs manager, via: 06 – 45527984. Jouw motivatie voorzien van cv kun je sturen aan solliciteren@deluisterlijn.nl. Solliciteren kan ook via het sollicitatieformulier. Sollicitaties zonder duidelijke motivatiebrief erbij worden niet verder in behandeling genomen. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats zodra er voldoende geschikte kandidaten gereageerd hebben.

Voor deze vacature werven wij zelf, de vacature staat niet open voor invulling op ZZP basis.