Sensoor opent pionierslocatie in Lelystad

Op donderdag 1 februari opent Wethouder Janneke Sparreboom van Lelystad de eerste locatie van Sensoor in Flevoland. Na deze feestelijke opening staat tot en met 7 februari het Glazen Luisterhuis op het Stadhuisplein van Lelystad. Iedereen die meer wil weten over Sensoor, de Landelijke Luisterlijn, over ons vrijwilligerswerk of gewoon even een praatje wil maken, is dagelijks tussen 10:00 en 16:00 uur van harte welkom, voor koffie en een goed gesprek.

Programma Glazen Luisterhuis: écht luisteren 
Onze vrijwilligers zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur te vinden bij het Glazen Luisterhuis. Zij inspireren voorbijgangers om écht te luisteren naar elkaar. Onder het genot van koffie of thee, is er ook een luisterend oor te vinden op de luisterbank.

Donderdag 1 februari om 13:00 en 15:00 uur: presentatie over het werk van Sensoor
Vrijwilliger Wendy Levering geeft een presentatie over het bijzondere vrijwilligerswerk dat zij doet: dag en nacht een luisterend oor bieden aan mensen die dit hard nodig hebben. Wendy: “Het aantal mensen dat ons belt neemt toe. Sensoor wordt steeds bekender en de behoefte aan gesprekken groeit. Het is geen simpel werk. Het gaat je aan het hart. Wij krijgen dan ook goede professionele begeleiding. Ons werk gaat om gesprekken van mens tot mens, om echte aandacht. Goed luisteren is zo belangrijk.”

Mensen die interesse hebben in het vrijwilligerswerk van Sensoor zijn ook van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

Donderdag 1 februari om 18:30 en zaterdag 3 februari om 10:30: Optreden Valentina Eleni. Deze succesvolle deelneemster aan de De Beste Singer-Songwriter van Nederland schrijft filosofische liedjes over thema’s die raken aan de gesprekken bij Sensoor. Ze heeft persoonlijk ervaren hoe belangrijk de waarde van een oprecht luisterend oor is en draagt daarom graag haar steentje bij aan de opening van de jongste Sensoorlocatie.

Nieuwe locatie
De nieuwe locatie in Lelystad is de 26ste locatie van de landelijke luisterlijn Sensoor en krijgt een bijzondere positie. Deze locatie neemt de ruimte om op nieuwe manieren een luisterend oor te bieden. Denk hierbij aan belmaatjesprojecten, achterwachtfuncties en online mogelijkheden. Hierin wordt onder meer samengewerkt met de gemeente en de wijkteams.

Sensoor
Sensoor is al bijna 60 jaar dag en nacht bereikbaar voor een luisterend oor per telefoon, chat en mail. In 2017 voerden ruim 1000 vrijwilligers, zo’n 280.000 gesprekken, vertrouwelijk en anoniem, met mensen die het even niet meer zien zitten, in de nacht liggen te piekeren, of simpelweg bij niemand hun verhaal kwijt kunnen of durven.