Blog

Victor Pierau: "Door te schakelen in luistergerichtheid, is het mogelijk om ruis stapje voor stapje los te laten"

Blog

Victor Pierau, auteur van het boek 'Leiderschap in luisteren'

Victor Pierau verdiepte zich 10 jaar lang in de wetenschap van het luisteren en ontdekte dat luisteren op 7 niveaus plaatsvindt. Op elk niveau kan je een vorm van ruis tegenkomen, die jou belemmert om goed te kunnen luisteren. En door te schakelen in luistergerichtheid, is het mogelijk om die ruis stapje voor stapje los te laten...

Lees meer >>

Luisteronderzoeker Corine Jansen: "Kiezen om te luisteren"

Blog

Corine Jansen, Luisteronderzoeker

We kunnen niet altijd goed luisteren, en dat is helemaal niet erg. Natuurlijk horen we de ander spreken, maar soms vinden we het onderwerp niet boeiend en als we dat wel vinden zijn we soms al bezig om een reactie te formuleren als de ander stopt met spreken. Soms maken we de zin van de spreker zelfs af.

Lees meer >>

Psycholoog Wouter Stuivenwold: ''Echte aandacht is de basisbehoefte van ieder mens''

Blog

Pyscholoog Wouter Stuivenwold

Het aantal gesprekken per mail, chat en telefoon bij de Luisterlijn blijft groeien. Er is in Nederland grote behoefte aan ons anonieme luisterende oor. Want ieder mens wil zijn verhaal of problemen bij iemand kwijt kunnen. Wouter Stuivenwold, psycholoog en beleidsmedewerker bij de Luisterlijn, legt uit hoe belangrijk het is om gehoord en erkend te worden.

Lees meer >>

Trainster Maria: Ik ben net als jij

Blog

Maria Leeflang, trainster bij de Luisterlijn

Net zoals jij heb ik een lijf, kan ik zitten, kan ik denken, kan ik schrijven, maak ik me zorgen, kan ik de zon voelen, kan ik het koud hebben, kan ik een aardbei proeven, het gras ruiken. Net zoals jij heb ik dromen gehad, heb ik plannen gemaakt, hang ik de was op, poets ik mijn tanden, huil ik, sta ik op met grote moeite, schreeuw ik soms tegen de kinderen.

Lees meer >>

Vrijwilliger Maurice: Ik schaam me diep

Blog

Maurice, vrijwilliger bij de Luisterlijn

Mijn dochter van zeven zag laatst een poster in een bushokje met de tekst “Ik schaam me diep”.  Het ging op die poster over de ziekte Lepra. “Waarom schaamt die meneer zich dan?”, vroeg ze zich af.  We raakten in gesprek over ziekten en daarna over zorgen die mensen kunnen hebben.

Lees meer >>