Sensoor zoekt luisterhelden

Nieuws

Echt luisteren is onmisbaar voor een goed gesprek. Een gesprek waarin een ander zijn verhaal kwijt kan, zich erkend voelt en nieuwe inzichten krijgt. Op zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2010 start Sensoor Zuid-Holland (zuid en midden) weer een basistraining. Sensoor zoekt hiervoor mensen die door een goed gesprek per telefoon of chat anderen willen helpen.

Dag en nacht tijd voor een gesprek
Sensoor is dag en nacht bereikbaar voor een anoniem, vertrouwelijk gesprek per telefoon, e-mail en dagdelen per chat. Voor mensen die hun hart willen luchten en hiervoor niet in hun eigen omgeving terecht kunnen, willen of durven. De gesprekken zijn anoniem en worden vertrouwelijk behandeld. De vrijwilligers van Sensoor luisteren naar de verhalen, denken mee en geven een steuntje in de rug. In sommige gevallen is het al voldoende om er even voor de ander te zijn. In andere gevallen helpen de vrijwilligers gedachten te structureren en denken mee over mogelijke oplossingen. Wie een indruk wil krijgen, kan zijn luistervaardigheid testen op www.luistereniseenbelevenis.nl

Luisterhelden
Voordat vrijwilligers aan het werk gaan, krijgen ze een uitgebreide luistertraining. De training richt zich op het ontwikkelen van gespreks- en luistervaardigheden. Maar ook zaken als eigen rol en houding in het gesprek komen hierbij aan bod. De training is landelijk erkend door Stichting Permanente Educatie Nederland (SPEN). Het draagt bij aan persoonlijke groei en kan de kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Ook na deze begintraining, blijven de vrijwilligers steeds cursussen en begeleiding krijgen. Dat Sensoor haar werk goed en succesvol heeft georganiseerd, blijkt ook uit de kwaliteitsonderscheiding Vrijwillige Inzet, Goed Geregeld, die de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) aan Sensoor (ZHzm) heeft toegekend.

Wie geïnteresseerd is in het werk als chat- of telefoonvrijwilliger, kan hier kijken of bellen: (010) 436 34 44 voor een gratis informatiepakket. Aan de training zijn geen kosten verbonden.

Sensoor
Sensoor heette voorheen SOS Telefonische Hulpdienst. Sensoor is de grootste organisatie in Nederland die emotionele ondersteuning op afstand biedt. Er zijn 26 vestigingen in het hele land. Sensoor (ZHZM) heeft 115 vrijwilligers, die jaarlijks meer dan 17.500 chat-, mail- en telefoongesprekken voeren op de vestigingen Dordrecht, Gouda, Rotterdam en Spijkenisse.

Bron: persbericht Sensoor ZHzm