Trainer/begeleider Heerlen en Venlo

Kom jij ons team versterken?

Bij de Luisterlijn stap je binnen in een maatschappelijke organisatie die volop in ontwikkeling is. Per jaar voeren onze circa 1.500 vrijwilligers ruim 350.000 gesprekken per telefoon, mail en chat met mensen die het even niet zien zitten, eenzaam zijn, met psychische problemen kampen of gewoon verlegen zitten om een luisterend oor. Dat doen zij 24 uur per dag 365 dagen per jaar, thuis of op één van de 28 locaties in Nederland, waarbij zij ondersteund worden door ruim 80 beroepskrachten.

De organisatie streeft er naar de best mogelijke kwaliteit te leveren, waardoor de focus ligt op verbeteren, verhogen van onze kwaliteit en het faciliteren van onze medewerkers, met in het bijzonder de vrijwilligers. Daarnaast zijn wij gericht op (nieuwe) ontwikkelingen om onze (lerende) organisatie en de inzet van onze vrijwilligers ook naar de toekomst toe kwalitatief te kunnen ondersteunen.

Vanwege vertrek van de huidige trainer/begeleider zijn wij voor onze locatie Heerlen en Venlo op zoek naar een

Proactieve Trainer/begeleider

Voor 24 uur per week

Wat ga je doen?

De trainer/begeleider is verantwoordelijk voor de uitvoering van het primaire proces. Je houdt je bezig met o.a. werving, selectie, training en begeleiding van vrijwilligers. Samen met de administratieve kracht ben je verantwoordelijkheid voor de locatie.

Je draagt zorg voor de realisatie van de werkzaamheden door vrijwilligers, om daarmee een kwalitatieve en kwantitatieve bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de organisatie. Daarnaast lever je een bijdrage aan (de ontwikkeling en implementatie van) het beleid van de Luisterlijn.

Wat vragen wij?

  • Een relevant Hbo-diploma en werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Ervaring en affiniteit met het begeleiden van vrijwilligers in het Sociale Domein;
  • Een sterk ontwikkeld leiderschap-vermogen.
  • Ruime ervaring op het gebied van didactische vaardigheden en groepsdynamica;
  • Ervaring met individuele begeleiding;
  • Affiniteit met het onderhouden van contacten met (potentiële) samenwerkingspartners en het verzorgen van PR-activiteiten;
  • Plan- en organisatievermogen voor het coördineren en oppakken van werkzaamheden;
  • Flexibiliteit met betrekking tot werkdagen en werktijden en bereidheid tot reizen en werken in de avond in verband met het begeleiden van groepsbijeenkomsten;
  • Goede communicatievaardigheden, stressbestendigheid, zelfstandig en in teamverband kunnen werken.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende baan in een enthousiast team, waar je samen met je collega administratie de vrijwilligers optimaal faciliteert. Salariëring in schaal 8 van de cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Bruto salaris bij een fulltime aanstelling (36 uur) min. €. 2.780,00 tot max. € 3.961,00)

Interesse?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esther Jacobs (trainer): 06-33431438. Je motivatie voorzien van cv kun je uiterlijk tot 6 oktober 2022 sturen via het sollicitatieformulier of aan solliciteren@deluisterlijn.nl.

De kennismakingsgesprekken zijn gepland op 10 oktober 2022.

Voor deze vacature werven we zelf.