Proactieve Trainer/Begeleider (locatie Leeuwarden)

Bij de Luisterlijn stap je binnen in een maatschappelijke organisatie die volop in ontwikkeling is. Per jaar beantwoorden onze ruim 1.500 vrijwilligers zo’n half miljoen oproepen per telefoon, mail en chat van mensen die het even niet zien zitten, eenzaam zijn, met psychische problemen kampen of gewoon verlegen zitten om een luisterend oor. Dat doen zij 24 uur per dag 365 dagen per jaar, thuis of op één van de 28 locaties in Nederland waarbij zij ondersteund worden door ruim 60 beroepskrachten. De komende jaren zijn we bezig met de omvorming van onze werklocaties naar clusterlocaties, uitbreiding van onze luisterlocaties en innovatiekracht en zetten we actief in op de implementatie van zelforganisatie in de teams. We streven hiermee naar een stevige vrijwillige en professionele basis om het luisterend oor 24/7 te kunnen faciliteren. Bij deze ontwikkelingen is het belangrijk dat het primaire proces staat als een huis. Kom jij ons team versterken?

Voor onze huidige locatie Leeuwarden -en toekomstige cluster in de regio Groningen/Drachten- zijn wij zo spoedig mogelijk op zoek naar een

Proactieve Trainer/Begeleider

voor circa 18 uur per week

Wat ga je doen?
De trainer/begeleider is verantwoordelijk voor de uitvoering van het primair proces. Je houdt je bezig met de werving, selectie, training en begeleiding van vrijwilligers. Daarnaast lever je een bijdrage aan (de ontwikkeling en implementatie van) het beleid van de Luisterlijn en verricht je PR- en administratieve werkzaamheden die uit je taken voortvloeien.

Wat vragen wij?
- Relevant HBO diploma en werkervaring in een soortgelijke functie;
- Ervaring en affiniteit met het begeleiden van vrijwilligers;
- Ruime ervaring op het gebied van het geven van trainingen, didactische vaardigheden en groepsdynamica;
- Aantoonbare affiniteit met het verzorgen van PR-activiteiten en het onderhouden van contacten met (potentiele) samenwerkingspartners;
- Plan- en organisatievermogen voor het coördineren en realiseren van werkzaamheden binnen het team;
- Kennis en ervaring met hulpverlening op een breed terrein;
- Flexibiliteit met betrekking tot werkdagen en werktijden in verband met het begeleiden van groepsbijeenkomsten en bereidheid tot reizen;
- Je bent stressbestendig, zelfstandig en je hebt goede communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij?
Wij bieden een uitdagende baan in een professionele vrijwilligersorganisatie. In eerste instantie voor 7 maanden, met uitzicht op een verlenging en daarna een vaste aanstelling. Salariëring in schaal 8 van de cao Sociaal Werk.

Interesse?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Helen Maier, manager (06 10400817). Wil je solliciteren, stuur dan een korte motivatie en CV o.v.v. functie en locatie uiterlijk 5 mei 2019 naar Zerhaya Chin A Foeng (P&O) via personeelszaken@deluisterlijn.nl of solliciteer via het sollicitatieformulier. De eerste gesprekken zullen op 13 mei 2019 plaatsvinden.

NB.: Zonder relevante opleiding en aantoonbare ervaring in groepsdynamica en didactische vaardigheden heeft solliciteren geen zin. Sollicitaties zonder motivatie nemen we niet in behandeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.