Home

Thea, vrijwilliger

Luisterexperts delen hun kennis

Thea, vrijwilliger bij de Luisterlijn: “Het mooiste cadeau dat ik ooit in mijn leven heb gekregen, is mijn oor. Maar het is wel een cadeau waar ik wat voor moest leren…”

Lees meer >>

Virginia Noordegraaf

Luisterexperts delen hun kennis

Virginia Noordegraaf, psycholoog en gezondheidswetenschapper: “Luisteren betekent voor mij dat je je gehoord voelt. Luister ook naar dingen die er niet worden gezegd en durf daar naar te vragen.”

Lees meer >>

Sander Pardon

Luisterexperts delen hun kennis

Sander is zelfstandig ondernemer en vrijwilliger bij de Luisterlijn: "Echt luisteren voelt helend. Iemand die zich gehoord voelt, voelt zich sterker. En dat kunnen we elkaar bieden. Gratis, zonder dure opleidingen of er van alles voor terug te willen hebben. Luisteren is een vaardigheid die je kunt leren. Luisteren zorgt dat we meer verbonden zijn met elkaar. En dat is in deze tijd hard nodig."

Lees meer >>

Harry van de Pol (2)

Luisterexperts delen hun kennis

"Ik geloof dat deze wereld 'wandelende uitnodigingen' nodig heeft", zegt Harry van de Pol. "Iedere keer als jij naar iemand luistert, dan nodig je die ander uit. Zonder woorden zeg je eigenlijk: kom tevoorschijn! Laat jezelf zien, ik ben er voor je. En daarom scant die ander jou, met de vraag: ben jij degene bij wie ik tevoorschijn kom met wat mij werkelijk bezighoudt?" #kunstvanhetluisteren

Lees meer >>