Praten over...

Energieke medewerker Administratie (Breda)

Praten over...

Bij de Luisterlijn stap je binnen in een maatschappelijke organisatie die volop in ontwikkeling is. Per jaar voeren onze circa 1.500 vrijwilligers ruim 300.000 gesprekken per telefoon, mail en chat met mensen die het even niet zien zitten, eenzaam zijn, met psychische problemen kampen of gewoon verlegen zitten om een luisterend oor. Dat doen zij 24 uur per dag 365 dagen per jaar, thuis of op één van de 28 locaties in Nederland waarbij zij ondersteund worden door ruim 70 beroepskrachten.

We streven voortdurend naar verbeteringen om het luisterend oor van de vrijwilligers 24/7 te kunnen faciliteren. Kom jij ons team versterken?

Voor onze locatie in Breda zijn wij op zoek naar een

Energieke medewerker Administratie

voor 18 uur per week

Wat ga je doen?

Je ondersteunt de trainer/begeleider op administratief en PR gebied bij het beheren van de locatie, je taken bestaan onder andere uit:

 • Het organisatorisch ondersteunen van de vrijwilligers;
 • Het bewaken en optimaliseren van het chat- en telefoonrooster;
 • Het administratief en praktisch ondersteunen van de trainers/begeleiders;
 • Het organiseren van bijeenkomsten, zoals informatiebijeenkomsten en studiedagen;
 • Het initiëren en organiseren van lokale PR-activiteiten;
 • Het schrijven van teksten voor nieuwsbrieven en intranet;
 • Budgetbeheer en verzorgen van declaraties;
 • Beheren en onderhouden van het CRM systeem.

 

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een energieke en kundige collega die graag zorg uit handen neemt en affiniteit heeft met PR.

 • Je beschikt minimaal over MBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring met administratieve en communicatie/PR werkzaamheden;
 • Je kunt zelfstandig en in een team werken en hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • Je bent stressbestendig en kunt goed omgaan met ad hoc werkzaamheden;
 • Je werkt ordelijk en nauwkeurig;
 • Je bent woonachtig in de omgeving;
 • Je bent flexibel met betrekking tot werkdagen en werktijden (bereid om incidenteel avonden/weekend te werken).

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende baan in een professionele vrijwilligersorganisatie. Salariëring in schaal 5 van de cao Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening.

Interesse?

Voor meer informatie kun je bellen met Stefanie Worm (administratief medewerker): 06-1983 6319. Een motivatie en CV kun je uiterlijk 22 maart 2021 sturen aan personeelszaken@deluisterlijn.nl of via het sollicitatieformulier.

 

Voor deze vacature werven we zelf.

Pesten

Onderwerpen

In het berichtenvenster op de chat verschijnt een nieuw bericht: “Het gaat al een poosje niet zo goed met me….., ik woon nog bij m’n ouders, maar die hebben zoveel ruzie. Vroeger werd ik zo gepest, toen had ik niet veel vrienden. En nu ik stage loop voel ik me ineens weer onzeker. Ik hoop dat je mij begrijpt….,  want ik kan er met niemand echt over praten." Ik lees het bericht en antwoord. "Ik luister graag naar je, vertel maar..." 

Dit gesprek is fictief maar geïnspireerd op de praktijk.

Pesten is iets anders dan plagen. Plagen is er niet op gericht om de ander pijn te doen en heeft geen schadelijke gevolgen. Het slachtoffer kan zich verweren en ervaart het plagen meestal als 'leuk'. Pesten is een agressieve vorm van plagen. Pesten is wel gericht op het bewust kwetsen en pijn doen van de ander. In families, op school, op het werk; pesten komt overal voor. Er zijn twee soorten pestgedrag. Direct pestgedrag: belachelijk maken, dreigen, spotten en schelden, slaan, duwen, spullen vernielen of afpakken. En indirect pestgedrag: gezichten trekken, negeren, buitensluiten, gebaren maken.

Gevolgen van pesten kunnen zijn: een negatief zelfbeeld, depressie, faalangst, sociale angst, eenzaamheid en isolement. En er is een verhoogde kans op het ontwikkelen van ernstige psychische of fysieke problemen.

Als je gepest wordt dan is het ontzettend belangrijk om hierover te praten. Erover praten de eerste stap om het probleem op te lossen. 

Webtips

Webtips:

www.stoppestennu.nl
Stichting Stop Pesten Nu is hèt informatie-, expertise en kenniscentrum van Nederland met een uitgebreide kennisbank gericht op pesten en online pesten (cyberpesten). 

www.omgaanmetpesten.nl
Weet wat je kunt doen tegen pesten. Ontdek als ouder of professional tijdig signalen en voorkom pesten.

www.pestenislaf.nl
Pesten is laf en kan kinderen onzeker, angstig en verdrietig maken. Ook tientallen jaren na het pesten kan iemand de gevolgen van het pesten nog dagelijks ondervinden. Schoolprestaties en het sociaal functioneren kunnen ernstig lijden onder het pesten. Pesten moet daarom stoppen, zo snel mogelijk.

Boekentips

Laat je niet verpesten (Rutger Verhoeff)

Dit boek neemt je eindelijk terug naar je pestverleden zodat je dat gebruikt om sterker te worden. Je beperkingen kunnen hierdoor worden opgelost, zoals het gevoel altijd eenzaam te zijn, minderwaardigheid, angst, bindingsangst, faalangst en het uit de weg gaan van conflicten.

Alles over pesten (Mieke van Stigt)

‘Alles over Pesten’ is een boek van socioloog en pedagoog Mieke van Stigt. Het boek richt zich met name op ouders en legt uit waarom kinderen en volwassenen pesten. Dit wordt gedaan vanuit een wetenschappelijk oogpunt, waarbij de schrijver gebruik maakt van kennis uit de psychologie, sociologie en biologie, telkens refererend naar de praktijk. Ondanks de wetenschappelijke benadering, weet Mieke van Stigt het boek laagdrempelig en toegankelijk te houden voor een groot publiek. Het boek is een aanrader voor ouders en leerkrachten die te maken hebben met een gepest of pestend kind.

Van pesten naar samenwerken (Sue Young)

‘Het boek ‘Van Pesten naar Samenwerken’ is geschreven door Sue Young en vertaald door Rob de Ridder. Het boek beschrijft een specifieke methode om pesten in groepen en schoolklassen effectief om te buigen in iets positiefs. 

 

Eetstoornis

Onderwerpen

Op de chat komt een nieuw gesprek binnen:''Hallo?''. Ik reageer direct: welkom  op de chat van de Luisterlijn, wat kan ik voor je betekenen? Even later verschijnen de woorden: zij of hij voelt zich rot. Na even heen en weer chatten komt het er uit: moeder, vader, vrienden, vriendinnen, iedereen zeurt maar dat hij/zij zo weinig eet. ''Is dat ook zo?'' vraag ik. ''Maar ik wil niet meer eten, ik voel me al zo groot en lomp.'' We praten over hoe lastig is wanneer vrienden haar/hem mee uit eten willen nemen. ''Zou je het een vriend durven vertellen, dat je het lastig vindt om te eten?'' vraag ik. ''Hmmm...straks denken ze dat ik iets mankeer, dat ik hulp nodig heb.''

Dit gesprek is fictief maar geïnspireerd op de praktijk.

Anorexia Nervosa
De eetstoornis anorexia nervosa, letterlijk vertaald: gebrek aan eetlust door psychische oorzaak.
Mensen met anorexia ervaren wel honger, willen wel eten en kunnen ook eetbuien hebben, maar over het algemeen geven ze daar niet aan toe of compenseren ze heel extreem. De angst om aan te komen is zo groot dat (niet) eten hun leven volledig beheerst. Alle dagen zijn ingedeeld en de focus ligt constant op voedsel, calorieën tellen en afvallen. Het is een obsessie. Vaak hebben zij een strikt eet- en beweegpatroon, staan zij elke dag op de weegschaal en meten zij regelmatig hun lichaamsomvang.

Boulimia Nervosa
Als je lijdt aan boulimia, heb je last van eetbuien. Deze worden niet alleen getriggerd door honger wanneer je niet goed gegeten hebt, maar door hoe je je (onbewust) voelt. De eetbuien zijn vaak groot en het hongerseintje in je lichaam wordt door jou makkelijk genegeerd. Net zoals bij anorexia hangt je zelfbeeld af van je lichaam en gewicht, maar dun hoef je niet persé te zijn. Sterker nog, vaak heb je een normaal gewicht, wat je ervan kan overtuigen dat je niet zo’n groot probleem hebt. Ook betekent dit dat je de boulimia lang verborgen kunt houden voor anderen.

Eetbuienstoornis BED
De eetbuienstoornis, ook wel Binge Eating Disorder of afgekort BED genoemd, kent veel overeenkomsten met boulimia nervosa. Het grote verschil is dat eetbuien over het algemeen niet gecompenseerd worden, waardoor je vaak in gewicht aankomt. Personen met BED, hebben eetbuien waarbij in korte tijd een zeer grote hoeveelheid voedsel verorberd wordt. Zij hebben een gevoel van controleverlies tijdens de eetbuien en houden vaak hun eetbuien verborgen uit schaamte. Na een eetbui ervaren zij een gevoel van walging, schuld en/of somberheid.

Webtips:

www.stichting-jij.nl
Stichting JIJ is een zelfhulporganisatie voor mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten.